Tussen december 2008 en juni 2011 is deze blog dagelijks onderhouden door onderwijzeres Ellie Vranken, buurvrouw van Marianne Bastiaens en Sanitechniek, en overbuurvrouw van de Bomansen en het huidige advocatenkantoor van Tom De Decker. In die jaren zag je Ellie geregeld opduiken in Taverne Ter Smissen of de Noorderzon (“Thuis”). Dagelijks kon je haar ook horen in “Avondpost”, op Radio2.
De blog is in die jaren uitgegroeid tot één van de meest populaire WordPress-blogs van het Nederlandse taalgebied.

Je kan de berichten en de vele reacties hier nog altijd nalezen.
Je kan ook alle radiostukjes van Ellie nog beluisteren.
Je kan de stemmen van de verschillende buren van Ellie opzoeken door op hun namen te klikken in de linkse kolom (‘zoek op namen’), onder de foto’s.
Je kan daar ook zoeken op woorden, of maanden.

Alleen reageren kan je niet meer.

De exclusieve foto-albums kan je bekijken via deze link:  Ellies Flickrpagina.

En dit is wat Ellie hier zelf schreef over haar blog:

“Sinds december 2008 is het zover. Ik heb mijn eigen “blog”. De leerlingen op school hebben nogal gelachen, toen ik hen om hulp vroeg…. De rollen waren ineens omgekeerd:  zij moesten computerles geven aan de juf van het vierde leerjaar! En dit is het resultaat. En als ik nu nog een technisch probleempje heb, vraag ik het in het weekend aan m’n neefje.

Welkom dus op de site van Ellie Vranken. Mij ken je wellicht niet, maar mijn buurvrouw zeker:  Marianne Bastiaens! Ik woon in de Dreef tussen Marianne en Sanitechniek in. M’n overburen zijn Frank en Simonne Bomans, en Notaris Vlerick. Hof Ter Smissen en De Noorderzon zijn m’n stamcafé’s. Dus ik zie en hoor wel het een en ander… Ze kennen me hier allemaal als Juffrouw Ellie van ’t vierde leerjaar. Lesgeven is m’n lang leven. Maar het liefste wat ik doe is met mensen praten. Sociaal contact.

Van Radio2 hebben ze me gevraagd of ik alle dagen iets wou komen vertellen over wat er zoal bij m’n buren gebeurt. Klik op het pijltje en je kan luisteren. Een klik op een foto brengt je bij nog véél meer foto’s…

En als je wil, kan je ook een reactie schrijven. Ik ben nieuwsgierig naar jouw mening over wat er allemaal bij m’n buren gebeurt. Klik op home, en dan op de titel van het eerste bericht … ga dan helemaal  naar beneden tot je niet meer verder kan. Daar staat “Geef een reactie”. In dat vakje kan je je mening kwijt. Je kan er gerust van zijn dat ik van je gegevens geen misbruik maak.   Anonieme reacties moet ik helaas verwijderen. Het kan ook gebeuren dat ik een stukje van een reactie weglaat dat niet over  mijn buren gaat. En ik ben erg gesteld op algemeen Nederlands.
Ik lees elke reactie, en ik kijk al uit naar die van jou!

PS. Géén spoilers op mijn blog alstublieft. Voorkennis over de toekomst, of verwijzingen naar allerlei filmpjes of clandestiene informatie op het internet zijn niet welkom.  Daar raak ik helemaal van in de war, want ik leef mijn leven met mijn buren van dag tot dag ….”