Het is stralend weer, maar veel tijd om daarvan te genieten zit er niet in! Rik en ik zijn volop bezig met de laatste regelingen voor ons grote avontuur.

Dit weekend gaan we langs bij onze familie om afscheid te nemen – en om hen gerust te stellen. We gaan geen enkel onverantwoord risico nemen. Voor onze naaste vrienden geven we zaterdagavond een drink. En gisteren heb ik afscheid genomen van de collega’s op school. En van mijn klas. .. Eén ding stelt me gerust: mijn opvolgster is een heel bekwame jonge collega. Ik heb haar nog als stagiaire gehad. Het afscheid van de leerlingen viel me het zwaarst. Ze hebben een zelfgemaakt toneeltje voor mij opgevoerd, met een liedje en al! Je zakdoeken zijn goed van pas gekomen, Suzanne!

Nog vijf en een halve dag. We hebben een tijd geleden per dag een To Do-lijst opgesteld. Eerst leek me dat zwaar overdreven, maar Rik drong daar op aan. En nu ben ik blij dat we die lijst hebben. Want met al die emoties van de laatste dagen, is het goed dat ik nu en dan kan overschakelen op automatische piloot. Gewoon lijst bekijken, doen, en afstrepen.

Eén ding staat niet op die lijst: nog een paar blogberichten met jullie delen…
Voor ik het vergeet: weet je wat ze dit weekend op Eén spelen? “Slumdog Millionaire“! Dat is de film waar ik hier eerder al over gesproken heb. Over een jongen uit Mumbai, uit de slums (sloppenwijken) daar. Dat kan toch geen toeval meer zijn – dat is nu juist waar we naartoe gaan voor ons project!! ZATERDAG 4 JUNI, 21u05 op EEN.
En hier is een foto van een paar dagen terug in Ter Smissen, toen ik daar afscheid ben gaan nemen van mijn buren – het was nog vòòr de grote brand:

Afscheid van de buren ....

Die foto ga ik koesteren.