Marianne en Dokter Smeekens zijn terug van hun huwelijksreis! Ze hebben het fantastisch gehad samen, zegt Marianne. ’t Is trouwens voor alle partijen goed geweest dat zij een tijdje afstand heeft genomen … Dat heeft Muizeke hier ook al opgemerkt.

Ik was benieuwd of mijn overburen nog iets hadden vernomen over Franky, maar geen nieuws. En Frank heeft iets vreselijks gezegd toen ik hem ging bezoeken!

logo radio2

Als een vader zoiets zegt! Dan moet het vanbinnen heel veel pijn doen…maar tegelijk sluit het ook elke mogelijkheid af om erover te spreken, en om die pijn te verwerken …
Arme Franky …

Ik ben gisteren na school nog een Glühwein gaan drinken in Ter Smissen. Te voet, een lange sneeuwwandeling. Deze tijd van het jaar is het daar altijd supergezellig!

kerstsfeer in Ter Smissen

En kijk wat een mooie kerstboom – ik heb er nog een aparte foto van gemaakt.

een prachtige kerstboom

Maar nu nog even over mezelf en de blog. Misschien herinneren jullie je nog dat ik midden september vroeg: wat zouden jullie ervan vinden als ik dit jaar een weekje kerstvakantie nam? Want ik ben dringend aan wat rust toe. Helemaal weg van alles – en een weekje geen blog. Jullie hebben toen heel meevoelend gereageerd, en dat heeft me deugd gedaan. Myrthe zei:

Ellie, je moet op tijd vakantie nemen, hè

En Judith voegde daaraan toe:

Beter een weekje geen blog dan helemaal instorten of opbranden

Christel vond:

Ook ik zou het ongelooflijk jammer vinden om je update een weekje te moeten missen, maar je gezondheid is vele malen belangrijker

… en Rolf:

je verdient het wel om er een weekje tussenuit te gaan

En Suzanne vatte het kernachtig samen:

Doen!

Al jullie positieve reacties hebben me over de streep getrokken … Ik heb het gevraagd bij Radio2, en daar hebben ze geen probleem, want vanaf zondag beginnen daar de 1000 Klassiekers.  Ze zijn mij ook al komen vragen wat mijn favoriete nummers zijn :-).
En ik neem een week vakantie! Nu vrijdagmiddag vertrek ik, en maandag 3 januari ben ik weer op post. Het zal me ongelooflijk goed doen! Bedankt allemaal!